Aan te leveren documenten:

* Volledig ingevulde schetskaart
* Ouderschapsverificatie
* Dekbon welke u van de hengstenhouder heeft ontvangen na de dekking.

Voorwaarden voor de Prefix

- Geen afkortingen
- Geen nummers
- Uniek (mag dus niet al bestaan voor een andere fokker)

Daarbij is het alleen voor de Drum Horse zo dat de naam van het paard inclusief prefix niet langer mag zijn dan 25 letters.

Contactpersoon:

Sarita de Leeuw


Veulenregistratie 

Een veulen moet binnen 9 maanden na de geboorte een paspoort en een chip hebben. Dit was 6 maanden. Sinds 19 mei 2020 is dit 9 maanden.
Houd er rekening mee dat uw veulen (mogelijk) DNA-getest moet worden. Dit neemt ook enige tijd in beslag, zeker in drukke tijden. Dus wacht niet te lang en doe uw registratieaanvraag op tijd.

Allereerst dient u voordat u een veulen kunt registreren in bezit te zijn van een goedgekeurde prefix. Meer informatie hierover vindt u onder Diensten > Prefix.

Na de geboorte van een veulen dient deze binnen 4 maanden gechipt en geschetst te zijn. Uw dierenarts kan dit voor u in orde maken.
Tevens dient de aanvraag voor een ouderschapsverificatie voor het veulen te zijn ingediend bij Dr. van Haeringen Laboratorium B.V. Het aanvragen van deze ouderschapsverificatie betreft formulier P200 - Ouderschapsverificatie Paard en kunt u direct invullen of downloaden via de website www.combibreed.com. Volg de instructies op de website en stuur het DNA monster en formulier op naar het laboratorium. De ouderschapsverificatie zult u dan weer van hen retour ontvangen.
Om het veulen nu te kunnen registreren dienen de volgende gegevens te worden aangeleverd aan de secretaris (Sarita de Leeuw):
- Volledig ingevuld schetskaart
- Ouderschapsverificatie
- Dekbon welke u van de hengstenhouder heeft ontvangen na de dekking

Na controle van de gegevens zal het paspoort in orde worden gemaakt en zal u een factuur ontvangen. Na betaling van de factuur zal het paspoort per post aan u worden toegezonden.

Belangrijk

De NSCD kan op dit moment alleen voor de Shire en Clydesdale originele paspoorten verzorgen waarbij de raszuiverheid van het paard wordt aangetoond. Dit omdat wij voor de Shire en Clydesdale een erkende fokkerijorganisatie zijn. Voor de Drum Horses kunnen wij wel paspoorten verzorgen, dit zullen echter ‘blanco’ paspoorten zijn.

Prefix
Een merriehouder dient in het bezit te zijn van een zogenaamde prefix (stalnaam) om een veulen te kunnen registreren. Een roepnaam moet namelijk altijd worden voorafgegaan door een prefix, bijvoorbeeld Pendley Lady. Pendley is de prefix, Lady is de roepnaam.
Wanneer een merriehouder voor de eerste keer een veulen wil fokken dan dient een prefix te worden aangevraagd. Deze prefix is verbonden aan de fokker en wordt vastgelegd in de databank.

Een prefix moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Geen afkortingen
- Geen nummers
- Uniek (mag dus niet al bestaan voor een andere fokker)
Daarbij is het alleen voor de Drum Horse zo dat de naam van het paard inclusief prefix niet langer mag zijn dan 25 letters.

Een prefix kan worden aangevraagd door het invullen van dit formulier ~link formulier Aanvraag Prefix~ waarbij 3 keuzes voor een prefix kunnen worden opgegeven. Dit formulier kan digitaal of schriftelijk worden ingediend bij de secretaris Sarita de Leeuw.Aanvraagformulier Prefix

Wanneer een bestaande prefix moet worden overgedragen of uitgebreid naar een familielid is schriftelijke toestemming nodig van de houder van de prefix (of van de executeur indien de houder van de prefix is overleden).