Aan te leveren documenten:

Volledig ingevulde schetskaart, Ouderschapsverificatie, Dekbon welke u van de hengstenhouder heeft ontvangen na de dekking.

Contactpersoon:

Sarita de Leeuw


De Drum Horse

Geschiedenis van het Ras
Eigenlijk genoemd naar een "baan" uitgevoerd door het paard, is The Drum Horse een belangrijk lid van de Band of the Life Guards van de Queen of England. Deze paarden dragen twee grote massief zilveren trommels, plus een volledig uitgeruste ruiter, tussen duizenden mensen tijdens de processies van de koningin. Het feit dat het Drum Horse stil kan blijven in grote mensenmassa's terwijl het volledig wordt bestuurd door teugels die aan de voeten van de berijder zijn bevestigd, is een bewijs van het buitengewone karakter van het Drum Horse.

Drum Horses moeten sterk genoeg zijn om het gewicht van de grote pauken en de drummer te dragen, vaak meer dan 300 pond. Ze moeten ook kalm en verstandig blijven in drukke omgevingen tijdens ceremonies.
De Drum Horses die optreden in de Queen's Cavalry zijn altijd ruinen geweest, tot de recente toevoeging van één merrie.

Omdat we geen Queen's processies hebben, worden Drum Horses opnieuw gedefinieerd voor internationaal gebruik in verschillende bereden en gereden disciplines. Ze combineren de grootte en het postuur van de Shire en Clydesdale met de kleur en het haar van het Gypsy Horse om een dier te creëren dat de beste eigenschappen van elk ras bezit. Iets lichter dan hun tegenhangers met volbloed, is het Drum Horse een getalenteerde atletische rijdier die met succes kan concurreren in veel bereden disciplines. Daarnaast zijn Drum Horses zeer geschikt voor langere, zwaardere ruiters die een paard met meer substantie en lengte nodig hebben, maar toch een rustig, evenwichtig rijpaard willen. Vanwege hun rustige karakter kunnen sommige Drum Horses zelfs geschikt zijn voor plezierrijden.  

Stamboek van oorsprong

Het stamboek van oorsprong van de Drum Horses is de International Drum Horse Association gevestigd in Amerika (Texas). De missie van de International Drum Horse Association is om de vraag te vervullen voor een lang, atletisch, zwaar rijpaard en doet dat met een nieuw ras, in plaats van het creëren andere soorten binnen andere rassen. Dit bewaart de Clydesdale, Shire en Tinker paardenrassen zoals ze zouden moeten zijn en geven een nieuw ras om de wens van een rijpaard te vervullen paard met de beste eigenschappen van deze andere rassen. Dit gebeurt met volledige focus en aandacht voor het creëren en promoten van de International Drum Horse tot een waar ras voor de toekomst.

Rasstandaard

De Drum Horse is een combinatie van een van de volgende rassen: Shire, Clydesdale en Tinker, waarbij de Tinker niet meer dan 50% of minder dan 6,25% van het totaal mag bedragen. Paarden met meer dan 50% Tinker of minder dan 6,25% Tinker worden in het Foundation Drum Book geplaatst.

De IDHA onderhoudt drie afzonderlijke stamboeken:

Foundation Horse Book: Een rasecht (geregistreerd) Clydesdale-, Shire- of Tinker of een kruising van een (geregistreerd) Clydesdale en (geregistreerd) Shire.

Foundation Drum Book: Een paard dat Clydesdale en/of Shire bevat en waarvan het Tinkerpercentage hoger is dan 50% of lager dan 6,25%.

Drum Horse Book: Een paard dat Clydesdale en/of Shire bevat met een minimum van 6,25% Tinker, maar niet meer dan 50% Tinker. 

F1 Drum Horse: Een paard dat Clydesdale en/of Shire is en precies 50% Tinker
F2 Drum Horse: Een paard dat Clydesdale en/of Shire is en 25% tot 49% Tinker
F3 Drum Horse: Een paard dat Clydesdale en/of Shire is en 6,25% tot 24% Tinker
Premium Drum: Dit paard kan een F1, F2 of F3 Drum Horse zijn. Het is een paard dat op zijn/haar 7e verjaardag 163cm of hoger is en hoog gekwalificeerd door een dierenarts of een IDHA-vertegenwoordiger. 

De algemene indruk van het Drum Horse moet er een zijn van een elegant zwaar paard met grote kracht en behendigheid. Het Drum Horse is een zwaar rijpaard en moet daarom atletisch zijn om competitief te zijn in alle gereden en mendisciplines. De Drum moet een groot, goed gespierd paard zijn van gemiddeld tot zwaar gewicht, met bot van goede kwaliteit, een atletisch lichaam, een vriendelijke uitdrukking en overvloedig haar (inclusief zware sokken op de benen).

Grootte: Een Drum Horse moet een groot, atletisch dier zijn dat in staat is uit te blinken in verschillende paardendisciplines. Om dit doel te bereiken, worden leden aangemoedigd om fokdieren te selecteren van een formaat dat ervoor zorgt dat hun Drum Horses de gewenste volwassen hoogte van 163 cm of groter zullen bereiken.

Instelling: Moet een goed karakter tonen en een gewillige en verstandige partner zijn.

Kleur: Drum Horses kunnen elke basiskleur hebben en kunnen effen of bont zijn. Er wordt geen voorkeur gegeven aan bonte paarden boven effen gekleurde paarden.

Haar: Manen en staart moeten natuurlijk en overvloedig zijn. Sokken zijn een vereiste eigenschap van een Drum Horse. De sokken moeten bij voorkeur beginnen boven de kogelgewrichten, en beginnen aan de achterkant van de knie en hakken, en ook langs het been lopen om de hele hoef te bedekken. De sokken moeten zijdeachtig en zacht zijn en kunnen recht of gekruld zijn. Het trimmen van manen, staart en veren is niet gewenst, tenzij dit vereist is voor een discipline waaraan het betreffende paard deelneemt. Het knippen of trimmen van een derde oor, buikhaar, kaak- en oorhaar is toegestaan en is voor elke individuele eigenaar/fokker. Het couperen van staarten is niet toegestaan.

Beweging: De ideale Drum Horse moet tijdens alle drie de gangen natuurlijk bewegen, met voorwaartse impuls en aanwezigheid:

Stap: Het paard moet vlak lopen met een rechte viertakt, grondbedekkende gang. De pas moet consistent en evenwichtig zijn.

Draf: De draf moet gecoördineerd, recht en evenwichtig zijn. Er moeten twee verschillende slagen zijn waarin de voor- en achterbenen diagonaal bewegen. Actie op de knieën kan pittig en natuurlijk geanimeerd zijn, of regelmatig en uitgebreid. De Drum Horse moet zijn achterhand goed gebruiken en de hakken moeten krachtig zijn en dicht bij elkaar werken.

Galop: De galop moet een vloeiende drietaktgang zijn, met balans, cadans en een sterk gebruik van de achterhand van het paard.

Hoofd: Het hoofd moet aantrekkelijk zijn en in verhouding staan tot het lichaam. Het voorhoofd en de nek moeten breed zijn, maar niet zo breed dat het uiterlijk van de totale verhouding tot de lengte van het hoofd verloren gaat. De snuit en kaak moeten vierkant zijn en netjes aansluiten op de rest van het hoofd. De boven- en onderlip moeten elkaar raken en de beet van het paard moet gelijkmatig zijn. De oren moeten aantrekkelijk zijn en in verhouding staan tot het hoofd, en alert gedragen worden. De ogen moeten er expressief en vriendelijk uitzien en moeten de juiste maat hebben in verhouding tot het hoofd van het paard. Ogen kunnen elke kleur hebben. Zowel bolstaande (ramsneus) als rechte profielen zijn acceptabel, aangezien ze geschikt zijn voor het lichaamstype van het paard.

Hals: De nek moet lang en goed gespierd zijn en in verhouding staan tot het frame van het paard. De keellijn moet schoon zijn, zodat een goede buiging bij de keel mogelijk is. De lengte van de nek moet goed geproportioneerd zijn in vergelijking met de lengte van de rug, en moet soepel aansluiten bij de schouder en schoft.

Hengsten kunnen een mannelijke manenkam vertonen in de juiste verhouding tot de grootte en dikte van de nek. Merries zouden een meer verfijnd, vrouwelijk hoofd en hals moeten hebben.

Borst: De borst moet diep en zo breed zijn als de schouders, in evenwicht in uiterlijk in vergelijking met de rest van het lichaam.

Schouders: De schouders moeten ver genoeg uit elkaar staan zodat elk voorbeen gecentreerd kan worden onder elk punt van de schouder. Schouders moeten vlak en in balans met elkaar zijn. De helling van de schouder en de helling van de koot zouden idealiter dezelfde hoek moeten hebben (zo dicht mogelijk bij een hoek van 45-50 graden).

Schoft: De schoft moet van gemiddelde hoogte zijn (niet te hoog of te laag) en goed gedefinieerd zijn, met een royale spierlaag. Ze moeten hellend zijn en bij voorkeur verder naar achteren liggen dan de elleboog, om meer bewegingsvrijheid in de voorpoten mogelijk te maken.

Rug, lendenen en kruis: De rug moet sterk zijn en in verhouding staan tot het algehele frame en de bouw van het paard. De achterkant moet half zo lang zijn als de onderlijn. De rug moet goed aansluiten op de lendenen, die bij het volwassen paard breed en sterk moeten zijn. De lendenen moeten vloeiend overgaan in het kruis, die licht aflopend moet zijn. Het kruis mag niet kort of steil/puntig zijn, noch te rond.

Buik: De buik (of het lichaam) moet goed rond zijn met lange, goed geplaatste ribben. Het moet breed en diep zijn en een rond uiterlijk geven.

Voorbenen: Van voren gezien moeten de voorbenen evenwijdig aan elkaar worden geplaatst en ver genoeg uit elkaar om één hoefbreedte ertussen mogelijk te maken. Van opzij gezien moeten de benen recht naar het kogelgewricht zijn. De knie moet iets breder zijn dan het been zelf, en "plat", in tegenstelling tot "rond", van uiterlijk. De pijp moet de helft van de lengte van de onderarm zijn. De kogels moeten idealiter dezelfde hoek hebben als de schouders.

Achterbenen: van achteren bekeken, moeten de achterbenen een "draft horse hock set" vertonen, waarbij de tenen iets naar buiten kunnen worden gedraaid, maar van opzij gezien niet met koehak- of sikkelhakken. Wanneer het paard vierkant staat en vanaf de zijkant gezien, moeten de achterbenen direct onder de achterhand worden geplaatst, met de punt van het spronggewricht direct onder de punt van de bil. Het spronggewricht moet er vlak uitzien met duidelijk gedefinieerde pezen en idealiter iets hoger dan de voorste knie. De pijp in het achterbeen moet iets langer zijn dan in de voorbenen.

Hoeven: De hoeven moeten groot genoeg zijn voor stevigheid, stabiliteit en gewichtsdragend vermogen, maar mogen niet overdreven zijn in verhouding tot de bouw van het paard. Hakken moeten open zijn en hoeven moeten goed gevormd zijn om jarenlang goed te kunnen worden gebruikt.